Over het boek en de auteur

Wil je je baby begrijpen? Je dreumes helpen zich te uiten? Baby’s kunnen nog niet praten, maar je kunt al wel met ze communiceren, met gebaren!  Dit boek geeft heel veel voorbeelden van gebaren en tips over hoe je ze kunt gebruiken. Het motiveert ouders om met babypraat te beginnen en te ontdekken dat gebaren een grote ondersteuning kunnen zijn in de communicatie.

Het gebruiken van gebaren met jonge kinderen is niet moeilijk. Je hebt alleen je handen nodig en een beetje geduld. Met simpele handgebaren maken baby’s en dreumesen duidelijk wat ze willen of voelen. Door zelf ook op deze manier te communiceren leer je je kind dat hij met zijn handen kan zeggen wat hij met zijn mond nog niet (goed) kan.

In het boek is een uitgebreid gebarenwoordenboek opgenomen met duidelijke tekeningen en heldere aanwijzingen. Met Babypraat wordt communiceren met gebaren net zoiets vanzelfsprekends als praten, spelen, verzorgen, voeden en knuffelen.

Over de auteur

Eiskje Clason (1975) is geboren en getogen in Arnhem.  Ze studeerde Gezinspedagogiek aan de Universiteit Leiden. Ze werkt bij de GGD Rotterdam-Rijnmond als interventieontwikkelaar aan projecten over ouderschap en opvoedingsondersteuning. In haar vrije tijd gebruikt ze de technieken van Babypraat in haar eigen gezin en andere gezinnen. Ze ervaart zowel professioneel als privé de opvoeding van jonge kinderen als een spannende, uitdagende maar ook kansrijke fase in het leven van kinderen. Samen met Michel runt ze een chaotisch maar hopelijk toch kindvriendelijk huishouden. Ze hebben twee kinderen Jannes en Sigrid.