Overzicht workshops 2017

Workshops 2015 Eiskje Clason | Bureau voor Pedagogiek & Ontwikkeling

Klik hier als je een code hebt van de briefkaart!

Hier kunnen ouders zich aanmelden.

Ouders van de allerjongsten zijn vaak op zoek naar leuke en betrouwbare informatie over de ontwikkeling van hun kinderen. Eiskje verzorgt sinds 2004 workshops over babygebaren en andere thema’s. Als auteur van het boek Babypraat, gebaren met je baby en dreumes en gezinspedagoog, weet zij perfect aan te sluiten bij de vragen van ouders. Zij beoordelen de workshops gemiddeld met een rapportcijfer 8,2.

Eiskje is beschikbaar voor het geven van workshops op kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin. Hieronder staat het basisaanbod, maar in overleg is er veel meer mogelijk.

Babypraat; gebaren met je baby en dreumes

In deze populaire workshop van 2 uur inclusief inloop, krijgen ouders alle informatie over babygebaren mee om thuis er mee aan de slag te kunnen. Er is ruimte voor vragen en er worden veel voorbeelden verteld. Deze workshop is geschikt voor ouders met of zonder hun kinderen van 0 tot 2 jaar. We kijken hoe je gebaren kunt verwerken in het dagelijkse leven en natuurlijk oefenen we ook nog met gebaren… het boek Babypraat is ter plekke te koop.

Voorbeeld Kosten: €150 euro voor 10 deelnemers inclusief btw. Dit is exclusief zaalhuur en reiskosten.

Voorlezen met babygebaren

Voorlezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, ook voor baby’s en dreumesen. Door het voorlezen te combineren met gebaren maak je er een feest van. Jonge kinderen vinden het heerlijk als zij ook actief met het verhaal mee kunnen doen, door het maken van geluid, bewegingen en gebaren. De voorleesworkshop duurt ongeveer 60 minuten en we lezen “Rupsje Nooitgenoeg” of “Mama kwijt”. Ouders krijgen tips over leuke (goedkope) boekjes en kunnen thuis direct aan de slag.

Voorbeeld Kosten: €121 euro voor 10 (+kinderen) deelnemers inclusief btw. dit is exclusief zaalhuur en reiskosten.

Ontdek het karakter van je baby

Dan is je baby er (of bijna). Misschien is hij heel rustig of schreeuwt ze juist alles bij elkaar. Misschien vind je het soms moeilijk om je baby te begrijpen, of gaat het prima maar ben je benieuwd hoe het allemaal werkt in het babybrein. In deze workshop ga ik in op de kennis die pedagogen en psychologen hebben over baby’s, zodat je inzicht krijgt in de ontwikkeling en het karakter van je kind. Daarnaast gaan we kijken hoe je er achter kunt komen wat je baby wilt en nodig heeft. Na de workshop kun je het temperament van jezelf en je baby beter benoemen, zodat je kan zorgen dat jij en je kind goed bij elkaar aan kunnen sluiten.

Voorbeeld Kosten: €150 (inc. btw)  dit is exclusief Reiskosten en zaalhuur.

Lezing: De hechting tussen kind en ouder

Kinderen worden geboren met de behoefte om zich aan een volwassene te hechten. Al vele decennia hebben pedagogen en psychologen zich hierin verdiept. Waarom hevhten baby’s zich, hoe doen ze dat? Zijn er verschillen in hoe kinderen zich hechten aan hun verzorgers en wat voor gevolgen heeft dit voor de toekomst.

Over hechting wordt veel gesproken, maar lang niet alle informatie die je vindt op internet klopt wetenschappelijk gezien.

Niettemin is hechting een van de belangrijkste concepten binnen de psychologie en pedagogiek. Wil je meer weten zodat je nieuwe informatie ook goed kunt afwegen? Kom dan naar deze lezing.

Voorbeeld Kosten: €150 (inc. btw)  dit is exclusief Reiskosten en zaalhuur.

NB: er zijn vele constructies mogelijk, soms betalen de ouders deelname zelf, soms betaalt de gemeente, en soms worden de kosten verdeeld tussen ouders en gastorganisatie. Vraag ook naar het aanbod voor professionals.

Informatie voor ouddeelnemers