Het babygebaren onderzoek is gestart!

Eindelijk is het zo ver. Van 1 september 2014 tot 1 maart 2015 loopt het online onderzoek naar babygebaren.

Ik ben er trots op dat ik dit doe als onderdeel van een groot internationaal onderzoek. Onderzoekers in onder andere de Verenigde Staten, Chili, China en Duitsland stellen dezelfde vragen aan ouders. Zo brengen we in kaart waarom ouders babygebaren gebruiken, hoe ze dat doen en of er culturele verschillen in zitten.

Sommige vragen komen gek op ons Nederlanders over, juist omdat wij anders kijken naar kinderen is het onderzoek belangrijk.

Dit is een eerste stap om het gebaren met baby’s meer zichtbaar te maken voor de wetenschap.

De tweede stap is het onderzoeken van de effecten van babygebaren in een gezin.

Dit onderzoek wordt wetenschappelijk relevant als 200 ouders hem invullen. Tweehonderd ouders die willen laten zien aan de wetenschap wat babygebaren voor ze betekent.

Het onderzoek richt zich op ouders die babygebaren hebben gebruikt of gebruiken bij hun horende kinderen tot 36 maanden.

Ik word heel blij van de steunbetuigingen die ik voor en achter de schermen krijg, en van het werk wat mijn stagiaire verzet. Want dit onderzoek financier ik zelf, met eigen geld en tijd. Omdat ik geloof dat babygebaren iets heel bijzonders is voor gezinnen. En omdat ik verder kijk dan zien is geloven.

Ik hoop dat ik op een gegeven moment kan terug kijken en kan zeggen: ja we hebben wetenschappelijk inzichtelijk gemaakt wat de waarde is van het gebaren met horende kinderen in Nederland.

Wil je de vragenlijst ook invullen? Of wil je helpen de oproep te verspreiden via jouw nieuwsbrief of website? Meld je dan aan hieronder. De vragenlijst wordt neutraal verspreid.

Ik heb ook flyers voor jouw kinderopvanglocatie of je klanten. Je kunt me hiervoor mailen.

Mijn eigen babygebarenactiviteiten worden niet expliciet genoemd. En de vragenlijst staat op een aparte website. Zo hoop ik een zo goed mogelijk bereik te krijgen van alle ouders die met babygebaren bezig zijn (geweest).

Blijf op de hoogte van het babygebaren onderzoek

* indicates required


Ik ben

Onder de deelnemers aan het onderzoek worden deze cadeaus verloot!
Cadeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.