101 ideeën om een goed doel te steunen

kraampakketIk verkoop 100 boeken van Babypraat; gebaren met je baby en dreumes voor Stichting Baby Hope. Zij zamelen ongebruikte kraammaterialen in en verdelen die onder kraamprojecten in landen in Azië, Oost-Europa, Afrika en Zuid-Amerika.

Als ik alle 100 boeken verkocht heb kan ik 500 euro overmaken. Met die 500 euro kunnen een aantal moeders en baby’s geholpen worden. Met jouw aankoop maken we dus echt verschil.

Maar wat zouden we nog meer kunnen doen? Helpen jullie mee om 101 ideeën te verzinnen om Stichting Baby Hope te ondersteunen? Het gaat om een brainstorm, dus vul aan en inspireer anderen. Mocht je een van de ideeën uit gaan voeren, dan horen we dat natuurlijk graag.

Vul je ideeën hieronder aan, je e-mail adres wordt niet zichtbaar.

Of tweet je idee met hashtag #ideeBabyHope.

1. Koop het Boek Babypraat; gebaren met je baby en dreumes voor 16,95 als kraamcadeautjes, voor sinterklaas, kerst, een eerste verjaardag of gewoon voor jezelf. Per boek gaat er 5 euro naar Stichting Baby Hope.

2. Kijk of je zelf nog kraammaterialen hebt liggen. Breng ze naar een inzamelpunt.

3. Word zelf inzamelpunt. Je kunt dat zo invullen als past bij jouw gezinssituatie.

4. Word transportvrijwilliger. Al die kraammaterialen moeten naar het centrale verzamelpunt.

5. Solliciteer als bestuurslid van Stichting Baby Hope. Ze zoeken op dit moment een secretaris.

6. Doe een bel, of facebook rondje bij je vriendinnen en collega’s. Verzamel alle restjes in, en breng het eenmalig naar het inzamelpunt bij jou in de buurt.

7. Bestel of print de folders en leg ze neer op jouw consultatiebureau of Centrum voor Jeugd en Gezin.

8. Vraagt iemand of jouw baby al doorslaapt, verander dan het gesprek en vraag of ze al de kraammaterialen heeft ingeleverd bij stichting Baby Hope.

9. Ben je jeugdverpleegkundige? En ben je enthousiast over het nut van Stichting Baby Hope? Kijk dan of je de inzameling kunt incoöpereren in je werkproces. Neem de materialen mee na het huisbezoek, vraag of ouders het meenemen naar het bureau.

10. Geef je babygebaren workshops; vraag dan in de uitnodiging of mensen hun overgebleven materialen meenemen naar de workshop toe.

11. Deel de folders uit tijdens je workshop babygebaren.

12. Vertel zwangere collega’s over de stichting Baby Hope en hun werkwijze.

13. Ben je gastouder, vertel dan bij de intake over Stichting Baby Hope en bied eventueel aan om de materialen in te zamelen.

14. Ga je op kraamvisite, vraag dan of je de ongebruikte materialen voor ze mee kan nemen. Alle nieuwe ouders zijn blij als iemand een beetje helpt opruimen.

15. Werk je bij een kinderdagverblijf; vertel dan bij de intake over de Stichting, hang een poster op en zet het op je website.

16. Laat mensen in plaats van een kraamcadeau geld doneren aan Stichting Baby Hope.

Olleke Bolleke17. …… help je mee tot 101 ideeën te komen? Het is een brainstorm, hoe simpeler, hoe gekker hoe beter!

Als we 101 ideeën hebben verloot ik het leuke boekje Ollekebolleke onder de deelnemers!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.