Kerst muziek of muzak als je wilt

Dit heeft niets met babygebaren te maken. Daar kun je niet het hele jaar alleen maar mee bezig zijn. Dus: een lijst met kerstmuziek. Omdat het elk jaar weer lastig is: Waar luister je naar?

Om in te komen luisteren we naar Twinkel twinkel kleine ster, we beginnen met de instrumentele Sinterklaasliedjes, dan gaan ze over in kerstliedjes voor de allerkleinsten. Ook When Harry met Sally is een goede overgangs-cd. Het begint met de mooie warme stem van Harry Connick Junior en dan ineens zit er een kerstliedje tussen.

Dan ga je over op  de Barenakes Ladies voor de Holidays met hun briljante uitvoeringen van kerstliedjes èn liedjes voor Hannuka. De kerstceedees (ik vind nummer 2 het leukste) zijn leuk voor kleuter en peuter.

Dirk Scheele en zijn liedjesband is een succes bij mijn kleuter en we eindigen de laatste week natuurlijk met de Foute kerst CD want het is geen kerst zonder “Last Christmas” en “All I want for Christmas”. Die laatste heb ik zelf niet op cd. Gelukkig draait Skyradio weer onbeperkt de grootste kersthits. Kan ik toch nog helemaal in de sfeer komen.

Bert en Ernie met “Ik ben een kerstbal” staat er wel weer op. Zo kom ik december wel door!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.