Speelgoed

Vandaag hebben we de Mega Blast van Jumbo uitgeprobeerd. Ik vond hem in de Action voor maar €6,95. Het concept is aardig: er is een klein apparaat en dat schiet gekleurde balletjes weg. Door de balletjes op te halen en weer in het apparaat te klikken, scoor je punten. Er zijn een paar spelvariaties, soms vraagt de Megablaster je om eerst de blauwe, dan de groene bal enzovoort er in te doen. Bovendien houdt hij de tijd bij vanaf het schieten tot aan het moment dat alle ballen terug zijn.

In de winkel is het spel te koop voor ongeveer €25. Voor dat geld zou ik het niet doen. Met vijf verschillend gekleurde ballen, een emmer en een enthousiaste spelleider kun je het gemakkelijk na spelen. En dat geeft denk ik hetzelfde spelplezier.

Mocht je hem ook in de Action vinden voor €6,95 dan is dat op zich wel de moeite waard. Mijn zoon van vijf vond het erg leuk. Hij vond het een mooie uitdaging om de cijfers op de juiste plek terug te klikken en hij vond het fantastisch dat het apparaat hem vertelde hoe veel seconden hij er over had gedaan.

Ten opzichte van de emmer met ballen is er nog een voordeel: hij kan het spel ook alleen spelen. Niet zo gezellig, maar soms wel heel erg handig.

Het spel heeft een gladde ondergrond nodig, op het gras werkt het niet.

Ik ben ook wel nieuwsgierig naar het spel Megadash, maar die heb ik nog niet bij de Action gespot. Dat spel kan over een groter oppervlakte en met meer uitdaging gespeeld worden, bijvoorbeeld omdat kinderen ergens op moeten klimmen of onderdoor moeten kruipen. Afhankelijk waar de Dashers zijn verstopt. Ook dat spel idee is natuurlijk prima na te spelen met een emmer en vijf verschillend gekleurde ballen. Dat soort dingen zijn ook vaak goedkoop te krijgen bij de Action.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.